Naturmedisinsk Aromaterapi

Aromaterapi er den bevisste, kontrollerte og allsidige bruk av eteriske oljer for å forebygge, lindre og redusere fysiske og psykiske helseproblemer.

De eteriske oljene har konkrete, veldokumenterte og farmakologiske virkninger. Det er oljenes kjemiske komponenter som gir oljene deres terapeutiske egenskaper.

De eteriske oljene virker styrkende og balanserende - både fysisk og psykisk - på kroppens selvhelbredende krefter.

Studiet i naturmedisinsk aromaterapi skal gi en systematisk og praksisorientert innføring i aromaterapiens mange muligheter og ulike behandlingsformer.

Du som elev skal etter fullført utdanning ha et solid grunnlag, teoretisk og praktisk, noe som vil gi deg sikkerhet og trygghet i utøvelsen av faget.

Aromaterapi utføres på ulike måter- ved hel eller delmassasje, varme eller kalde kompresser, inhalasjon, sittebad, fotbad, via munnen etc. Den mest kjente formen er massaje som er en etterspurt vare over hele verden.

Dette studiet vil gi deg som utøver et unikt terapeutisk redskap, som er flott å kombinere med andre terapiformer.

Vi bruker eteriske oljer i alle våre øvrige behandlinger og kurs.

Vår overordnede målsetting er å utdanne terapeuter som:

• skal være i stand til å gi en naturmedisinsk behandling av høy kvalitet
  • skal være i stand til å hjelpe klientene til å bedre sin fysiske og psykiske helse ved hjelp av riktig bruk av eteriske oljer og behandlinger
  • skal kunne hjelpe klientene ti å forebygge sykdom ved hjelp av naturlige immunstimulerende og forebyggende midler og metoder
  • skal kunne skape sin egen arbeidsplass eller i samarbeid med andre danne grunnlag for en levende bedrift til fremme av befolkningens helse og helsebevissthet
  • skal kunne samarbeide med det etablerte helsevesen og andre terapeuter til beste for klientene

Skolens fagplan er godkjent av NNH.

Timetallet på 325 timer undervisning og eksamen.

I tillegg må påregnes ca 350 timer til egne studier.

Studentene skal også levere inn en særoppgave samt 10 dokumenterte behandlinger. I tillegg skal studentene utføre 50 behandlinger under veiledning.

Studiet er basert på 13 samlinger a 4 dager pluss eksamen - fordelt over 1 1/2 år.

For å få diplom i Naturmedisinsk Aromaterapi kreves minimum 300 timer medisinske grunnstudier. Studiet i anatomi, fysiologi og patologi kan tas parallelt med aromaterapi. Sykepeiereksamen godkjennes også.

Hovedlærere vil være : Naturmedisinsk Aromaterapeut og Naturterapeut Kate Sølvi Kristiansen.

Lege Bjarne Hansson vil undervise i enkelte emner. Han er også skolens lærer i Medisinske grunnstudier.

Kate Sølvi Kristiansen har jobbet i 25 år i skoleverket som lærer, rådgiver og rektor. Har siden 2000 drevet Naturterapiskolen Nord - tidligere Aromaterapiskolen Nord.

Har utdanning og praksis innen flere naturmedisinske fag som: naturmedisinsk aromaterapi,soneterapi, EBA akupunktur,kinesiologi, fytoterapi, hypnoterapi,EFT, kopping, energimassasje, Dorn-terapi m.m.

Gjennom å delta på ulike kurs og egen praksis oppnås stadig større innsikt i menneskroppens og sinnets mysterier.

Alle som fullfører studiet er kvalitetssikret gjennom skriftlig og praktisk eksamen med sensor.

Kunnskap om de eteriske oljenes kjemi, egenskaper og bruksområder benyttes også i meridian - kopping,- og aroma fotpleiebehandlinger, samt i fotmassasje.