Virvelsøyleterapi etter Dorn

Breuss - massasje

8.-10.juni 2012

Påmelding starter nå.

 

Nytt kurs i Dorn-metoden:

8.-10.juni i 2012 settes det opp nytt kurs i Dorn-metoden, og det er Sven Koch fra Tyskland som holder kurset. Han har tidligere holdt samme kurs i Stavanger hvor jeg var en av mange fornøyde deltakere. Kurset er godkjent av NNH som oppdateringskurs.

Sven Koch er fysioterapeut og heilpraktiker i tillegg til å være dorn-terapeut.

Les på denne web-siden hva Sven selv skriver om kurset: www.dorn-methode-therapie.de. Her finner du en norsk oversettelse ved å klikke på det norske flagget øverst på siden.

Kort om kursinnholdet:

Den originale dorn-metoden er en effektiv virvel- og leddterapi for med hell å behandle problemer i ryggen eller symptomer i armer, ben og hode. Blokkerte og dysfunksjonelle virvler og ledd vil bli diagnostisert med hendene. Behandlingen av f.eks.en dysfunksjonell virvel foregår på en forsiktig og myk måte og med en aktiv eller assisterende bevegelse ved pasienten selv. Pasienten beveger f.eks. armen eller foten fram og tilbake av det leddet som blir behandlet - på sin egen rolige måte.

Ingen medisin eller tekniske hjelpemidler er nødvendig.

Etter dette seminaret kan legen eller terapeuten bruke denne metoden direkte i sin praksis med stort hell. Denne terapien arbeider på den ene siden med kroppens struktur; som virvler, muskler og nerver samt biomekanikken til leddene, og på den annen side med den konstante enrgistrømmen i meridianene; det gamle kinesiske ledningsnettet som vi kjenner fra akupunktur.

Enkle og individuelle øvelser for pasientene vil bli gitt ved hver behandling for å stabilisere resultatet av behandlingen.

Innhold på seminaret :

Først vil det bli en teoretisk introduksjon med regler for terapien, en del anatomi, biomekanisk lære om leddene og utviklingen av metoden. Deretter vil det bli praktiske øvelser. Først må vi lære å diagnostisere og behandle/stabilisere forskjell på benlengden; dette er basis for Dorn-metoden. Etterpå skal hele ryggraden diagnostiseres og behandling skal gis etterpå. Steg for steg vil metoden bli gjennomgått og utført. Alle ledd vil bli gjennomgått og det vil bli praktiske øvelser etterhvert.

Til slutt vil "Breuss-massasje" bli gjennomgått, og elevene skal øve på hverandre. Breuss-massasjen er en mild og energi-givende massasje som er fin å bruke sammen med Dorn-metoden.

Sven Koch Fysioterapeut, Heilpraktiker (naturlege)

www.dorn-praxis.de

 

Tilbake til "Start"-siden