Koppingmassasje

 • Kopping har vært brukt i ulike kulturer over hele verden, og er en gammel metode til å hjelpe kroppen til å helbrede seg selv eller til å forebygge sykdom.
 • I behandlingene benytter vi ulike typer vakuum-kopper til å avhjelpe problemer i bl.a.muskel-/ skjelettsystem, fordøyelse, hodepine m.m. Vi benytter i hovedsak kopper av glass, men gummikopper og silikonkopper blir også demonstrert.
 • Metoden gir økt gjennom -blødning og bedret sirkulasjonen, og er et nyttig ”verktøy” for deg som bl.a. driver med ulike typer massasje, fotsoneterapi, akupunktur.
 • Å benytte kopper letter arbeidet for terapeuten og det oppnås en raskere bedring hos klienten.
 • Vi benytter eteriske oljer for å spesialtilpasse behandlingene til klientene, og kurset er derfor velegnet for aromaterapeuter. Elevene lærer også å bruke en rekke ulike eteriske oljer for oppnå forsterket effekt av behandlingene.
 • Du vil også lære hvordan du kan bruke kopper til lymfedrenasje,slankende massasje, cellulitt- og strekkmerkebehandling.
 • En spesiell skrapeteknikk vil også bli demonstret.
 • På kurset peker vi på flere områder som er viktige når en leter etter sykdomsårsaker: kjemi, struktur, psyke, det elektriske system. Ryggens anatomi med ryggvirvler, nervesystem, muskelapparat og funksjoner blir gjennomgått med hensyn til problemer knyttet til feilbelastninger, skjevheter, smerter og andre symptomer.
 • I kursrekken inngår også en gjennomgang av kinesisk medisinsk filosofi -TCM- med meridiansystemet, organuret, fem-elementloven og akupunkturpunkter.
 • Mye praktisk øving er lagt inn i kurset.
 • Et fyldig kompendium er også inkludert i prisen.
 • Kurset er på til sammen 45 timer over 2 x 3 dager a 7,5 timer - og er åpent for alle.

Lærer: Kate Sølvi Kristiansen , mangeårig erfaring som lærer og terapeut.

Les mer : Hva er kopping - behandling?

Kopping er en gammel terapiform som har hatt stor utbredelse, spesielt i Kina. Metoden har vært brukt i over 2500 år for å øke blodsirkulasjonen. Ved bruk av ulike typer kopper har en oppnådd delvis vakuum ved hjelp av varme eller sug. Når koppen blir satt på huden, trekkes det underliggende vevet opp. Etter noen minutter oppstår en kraftig blodtilstrømming, og en heling kan begynne. Fra gammelt av har en først og fremst vært opptatt av å fjerne puss og bakterier fra infiserte sår og byller. Deretter ble det en viktig terapiform brukt ved en rekke tilstander og sykdommer, i tillegg for å forebygge sykdommer og ubalanser.

Kopping - behandling har så blitt videreutviklet for å åpne meridianene i kroppen. Meridianene er energikanaler som bringer Qi – livskraft - ut til alle deler av kroppen og til alle organer og kroppsvev.

På kroppen er det 12 par meridianer som, når de er åpne, lar aktiviserende livsenergi strømme gjennom hele kroppen. Sannsynligvis er dette den beste måten å åpne disse meridianene på. En teknikk med skraping på meridanene vil bli gjennomgått på kurset i meridianmassasje.

Kopping har også vist å kunne ha effekt dypt inn i kroppens vev slik at giftstoffer drives ut, lymfesystemet blir aktivert, og f.eks.en tilstoppet tarm kan begynne å fungere igjen. Behandlingen aktiviserer og renser venene, arteriene og kapillærene, huden blir tilført oksygen, strekkmerker og åreknuter bedres. Kopping er en form for dybdemassasje som har en kraftig stimulerende effekt på de indre organer.

Koppingmassasje, som dette kurset hovedsakelig skal dreie seg om, er en videreutvikling av den gamle teknikken, som lot koppene stå i ro på huden til ønsket effekt var oppnådd.Du lærer både å sette kopper som skal stå i ro og massasje med koppene.

En dyp varme og ro brer seg i kroppen etter behandlingen og denne følelsen kan vare lenge.

Effekten kan merkes ganske raskt ettersom giftstoffer forlater kroppen og blokkeringer oppheves når blod og lymfe strømmer fritt. Kroppen føles etter hvert lettere og mindre stiv.

Sirkulasjonen i kroppen bedres, brystet åpnes slik at lungene jobber bedre, fordøyelsen bedres og menstruasjonsproblemer kan avhjelpes. Smerter oppheves når blodstrømmen øker og nærings- og oksygentilførselen bedres til alle deler av kroppen.

Metoden er velegnet til å supplere en massasje og i kombinasjon med kompresser med eteriske oljer eller leirebehandlinger.

Ved cellulitt - behandlinger gir det økt effekt om en før innpakninger utfører kopping - massasje på området. Da oppnår en at oljer og andre produkter trenger dypere ned i vevet og renser ut avfallsstoffene.

Teknikken er lett å lære og kan anvendes på familie og venner eller i terapisammenheng.

Det er også en ufarlig behandling så lenge en følger visse regler og tar hensyn til kontraindikasjonene.

Det en trenger av utstyr er enkelt og billig og kan fraktes med overalt hvor en ferdes.

En stor fordel for terapeuten er at det letter arbeidet slik at en ikke trenger å massere så dypt for å oppnå den effekten en ønsker.

Tilbake til Start-siden